dinsdag 2 april 2013

Batman

Het waren koude dagen, dit weekend. En daar heb ik zo geen zin meer in. Zaterdag en zondag viel er zelfs nog sneeuw bij ons. Hoorde ik net op het weerbericht dat er vanaf donderdag weer een paar  koude dagen aankomen, met kans op winterse buien. Pfffff............. En dan te bedenken dat wij over 3 maanden al bijna zomervakantie hebben. Slaan we de lente dan maar over? Gisteren en vandaag gelukkig wel mooi weer. Ondanks de kou is het met de zon erbij wel goed vertoeven in beschutte hoekjes in de tuin. Als het al zo lang zo koud is, zijn we snel tevreden....


En dit muisje had zich ernstig vergist. De kippen sloegen alarm. Ze zagen wat fladderen. Was it a bird? Was it a plane? Nee, zelfs geen superman. Het was Batman himself. We hebben hem gevangen (wat helemaal niet moeilijk was, het beestje had het erg koud) en gepoogd wat meelwormen te laten eten. Na wat snelle foto's hebben we 'm maar een schuilplekje aangeboden. 


Je ziet nog net zijn achterpoot wegpiepen in het huisje. 


Toen het vleermuisje zich eenmaal had geïnstalleerd hebben we het m/huisje in de blokhut gehangen. Toch iets meer beschut tegen de nachtvorst. En de rest is aan hemzelf. Maar waarom hij überhaupt al tevoorschijn kwam? Honger? Na zo'n veels te lange winter? 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten