donderdag 28 maart 2013

Ontbijt

Het is witte donderdag vandaag. Omdat ik zelf niet zo into het geloof ben zal ik de tekst en uitleg hieromtrent achterwege laten. Diegene die de betekenis kennen hoeven het niet nog eens te lezen en voor hen die deze kennis niet hebben is er altijd Wikipedia.

Maar, omdat het witte donderdag is en mijn dochters wel naar een katholieke school gaan (Omdat een beetje 'basiskennis' niet verkeerd is. Gelukkig in een milde vorm.) is er de traditie van het maken van een paasontbijt op deze dag. Geheel in lijn van het verhaal maak je een ontbijt, niet voor jezelf, maar voor een ander kindje uit je klas. Alle kinderen vullen een blaadje in waarop staat wat ze willen eten. Ze kruizen bijvoorbeeld de witte of bruine bolletjes aan, de croissantjes of de krentenbollen. Geven aan of ze er hiervan 1 of 2 lusten en vullen het drinken in. Om de buikjes vol te krijgen is er nog fruit en zorgt de school voor gekookte eitjes.
Het verzoek van school is om het ontbijt mooi te versieren en er iets leuks van te maken. Tijd en aandacht voor een ander, zeg maar. De klas is mooi versierd, de kaarsjes gaan aan en de opstelling van de tafels is ook aangepast. Ik zou zo willen aanschuiven!




Beide dochters moesten een ontbijtje maken voor een meisje. Dus roze is hier wel verantwoord. 
2 Vrolijke mandjes met een goed gevulde inhoud. Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten